Foto Arhiva

Foto Arhiva

Judecător ÎCCJ: "Tot plecată doamna Bica?"

Curtea Supremă judecă un nou termen în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, aflată acum în Costa Rica. Avocatul ei ar putea să depună noi documente medicale, după ce la ultima înfăţişare a susţinut că starea de sănătate nu îi permite Alinei Bica să revină în România.

Iulian Budușan 0 comentarii

La începutul ședinței de judecată, președintele completului l-a întrebat pe apărătorul Alinei Bica dacă are informații noi despre clienta lui. Acesta a spus că situația este aceeași, așa că dezbaterile au continuat în legătură cu un alt inculpat din dosar care este reaudiat la acest termen de judecată, potrivit Digi24.

De asemenea sunt ascultate o serie de înregistrări telefonice și urmează ca instanța să decidă un nou termen pentru a discuta alte solicitări ale avocaților legate de expertiza făcută în acest dosar în legătură cu prejudiciul reținut de procurori, aproximativ 60 de milioane de euro pentru o despăgubire acordată în urmă cu mai mulți ani de comisia din care la vremea respectivă făcea parte și Alina Bica, judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu.

"Tot plecată doamna Bica?", este întrebarea judecătorului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), adresată avocatului acesteia, după apelul nominal în dosarul în care Alina Bica este acuzată de fapte de corupţie.

Apărătorul fostei şefe a DIICOT a răspuns că situaţia este aceeaşi şi că a primit de la clienta sa două documente medicale prin care motivează absenţa sa.

„Este în aceeaşi situaţie. (...) Am două documente medicale pe care le-am primit azi noapte (joi noapte, n.r.) de la Alina Bica. Nu sunt traduse. Le-am primit la 1 noaptea, ora noastră. Şi am primit o solicitare a doamnei Bica să declaraţi şedinţa nepublică pentru justificarea imposibilităţii de neprezentare, pentru că ar aduce atingere vieţii private”, a cerut avocatul Alinei Bica magistraţilor Curţii Supreme, punctând că la următorul termen va prezenta şi traducerea înscrisurilor.

De asemenea sunt ascultate o serie de înregistrări telefonice și urmează ca instanța să decidă un nou termen pentru a discuta alte solicitări ale avocaților legate de expertiza făcută în acest dosar în legătură cu prejudiciul reținut de procurori, aproximativ 60 de milioane de euro pentru o despăgubire acordată în urmă cu mai mulți ani de comisia din care la vremea respectivă făcea parte și Alina Bica, judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu, scriu şi jurnaliştii DIGI24.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror-şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Tot în această cauză, omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote parţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi din Snagov.

Comentarii

loading...