8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAna Maria Pătru - trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi...

Ana Maria Pătru – trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Prima reacție

UPDATE 14,30: Ana Maria Pătru a comentat în termeni duri, miercuri, decizia procurorilor de la DNA Ploiești de a o trimite în judecată.

“Este un abuz. O supărare mare a procurorului de la Ploiești, pentru ca nu am vrut sa fac denunt impotriva acelui director de care ei vorbesc. Procurorul va plăti atât penal și îl va bate și Dumnezeu pentru ceea ce a făcut. Mai bine să suport decât să devin o denunțătoare. Pot să suport și acest dosar fără probleme. Mă bucur foarte mult că l-au trimis în instanță pentru că nu se mai poate așa. Procurorii de la Ploiești fac niște abuzuri incredibile. Nu au dovezi, nu este posibil. Vă dați seama cu ce ușurință aruncă aceste sume. Cum au ajuns ei la suma aceasta. Au spus că am indus în eroare organele judiciare. Nu, nu am vrut să fac denunțuri împotriva prietenilor și colegilor mei. Nu putem să trăim din denunțuri mincinoase. Nu există nimic, doar un denunț al acelei denunțătoare care mi-a făcut și primul dosar”, a declarat Ana Maria Pătru la Antena 3.

————————————–

În acest dosar, Ana Maria Pătru este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Anei Maria Pătru, la data faptelor preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare a banilor”, precizează comunicatul DNA.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie – mai 2013, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei).

În acel context, Ana Maria Pătru a lăsat să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea respectiva firmă de software.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă