12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAndreea Cosma: Procurorii Negulescu și Onea mi-au cerut denunțuri contra lui Dragnea...

Andreea Cosma: Procurorii Negulescu și Onea mi-au cerut denunțuri contra lui Dragnea și a lui Ghiță

Deputata Andreea Cosma a declarat, duminică seară, la postul Antena 3, că la sfârșitul anului 2015 i s-a propus un târg – acela de a face denunțuri împotriva a doi politicieni de vârf din PSD, în schimbul cărora DNA urma să retragă acuzațiile împotriva ei.

Pesoanele pe care Andreea Cosma ar fi trebuit să le acuze erau Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea.

Denunțurile i-au fost cerute de doi procurori din DNA Ploiești – Mircea Negulescu (în prezent suspendat din funcția de procuror) și Lucian Onea (la acel moment, șeful DNA Ploiești, considerat a fi “unitatea de elită” a DNA). 

Andreea Cosma susține că a refuzat să facă aceste denunțuri. În cazul lui Liviu Dragnea, Andreea Cosma le-a spus procurorilor DNA, în noiembrie 2015, că nu poate face un asemenea denunț întrucât “nu-l cunosc pe Liviu Dragnea”.

“Am zis că nu pot face denunţ împtriva lui Ghiţă că e prietenul meu, iar pe Dragnea nu-l cunosc”, relatează Andreea Cosma.

“Onea mi-a spus că îmi oferă identitate protejată ca să fac denunţ împotriva lui Liviu Dragnea. Am refuzat şi am fost trimisă în judecată de DNA. Aşa e metoda de lucru la DNA Ploieşti. Onea Lucian a ajuns acum în colegiul director la DNA Bucureşti. Fac apel la presă să meargă la DNA că acum se dau foc la probe”, a susținut Andreea Cosma, duminică seară.

În urma acelui refuz, din noiembrie 2015, DNA Ploiești a finalizat, cu maximă urgență, dosarul în care Andreea Cosma are calitatea de suspect, a precizat Andreea Cosma. Acesta ar fi al treilea dosar, întocmit de DNA, în care este implicat un membru al familiei Cosma.

Andreea Cosma, fostă avocată, în prezent deputat PSD, este fiica lui Mircea Cosma și sora lui Vlad Cosma. Fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat de judecătorii ICCJ, în noiembrie 2016, la opt ani de închisoare.

Vlad Cosma este fost deputat PSD. Despre el s-a afirmat că ar fi denunțător al lui Sebastian Ghiță, însă Vlad Cosma a negat acest lucru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă