9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăANI: Patru persoane cu funcţii de conducere în unităţi medicale incompatibile

ANI: Patru persoane cu funcţii de conducere în unităţi medicale incompatibile

Potrivit unui comunicat al ANI transmis de Agerpres, în cazul lui Radu Viorel Gandă, manager al Spitalului Municipal Orşova, s-a constatat că, în perioada 14 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2016, a exercitat simultan funcţia de manager de spital şi pe cea de medic specialist în medicină de familie, în cadrul cabinetului medical individual pe care îl deţinea.

În incompatibilitate a fost găsită şi Edith Imola Pîrşcoveanu, care, începând cu data de 22 noiembrie 2016, exercită simultan funcţia de şef laborator Anatomie Patologică în cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi având ca obiect de activitate “activităţi de asistenţă medicală specializată”.

În cazul lui Mircea Ovidiu Denis Lupuşoru, inspectorii de integritate au constatat că, în perioada 10 martie – 18 octombrie 2017, a deţinut simultan funcţia de director medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos” şi calitatea de asociat unic, respectiv funcţia de administrator al unui cabinet medical individual.

Existenţa stării de incompatibilitate a fost constatată şi în cazul lui Andrei Kelemen, fost manager al Spitalului Municipal Târgu Secuiesc. În perioada 21 iunie 2012 – 21 decembrie 2016, acesta a deţinut simultan funcţia de manager al unităţii medicale şi pe cea de consilier local.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosar un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai menţionează în comunicatul ANI.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă