12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăArgeş: Percheziţii la proxeneții care au bordeluri în Marea Britanie

Argeş: Percheziţii la proxeneții care au bordeluri în Marea Britanie

Potrivit unui comunicat transmis de BCCO Piteşti, descinderile au loc în judeţele Argeş, Galaţi, Dolj, Iaşi, Dâmboviţa şi Ilfov, sub coordonarea procurorilor DIICOT, informează Agerpres.

“Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august 2015 şi până în prezent, membrii grupării ar fi înfiinţat şi coordonat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde ar fi constrâns mai multe tinere să practice prostituţia, cu scopul de a obţine foloase materiale. Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi obţinut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-ar fi investit în achiziţia de autoturisme, construcţia sau renovarea unor imobile şi în jocuri de noroc”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, acţiunea se desfăşoară în cooperare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie şi cu specialişti din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.

DIICOT precizează, într-un comunicat, că 50 de persoane vor fi conduse la sediul Serviciului Teritorial Piteşti, în vederea audierii.

“Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi, Olt şi Dâmboviţa. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din Argeş, Brăila, Galaţi, Giurgiu şi Dâmboviţa”, se mai menţionează în comunicatul DIICOT.

Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă