27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAtac final la Ziarul România Liberă.Top 5 Asigurători complici la atacul Libertății...

Atac final la Ziarul România Liberă.Top 5 Asigurători complici la atacul Libertății Presei.

Context
Războiul împotriva „România liberă“ a fost declanșat fățiș de fostul premier Victor Ponta, care mai apoi și-a utilizat toate pârghiile și prieteniile decontate de-a lungul anilor. 

Speranța Munteanu, Șefa de facto a sucursalei KPMG a ordonat să se denunțe Tranzacția Salvatoare a României Libere.

La data de 18 Februarie 2016, KPMG Restructuring S.P.R.L. a transmis editorului România Liberă – Medien Holding, notificarea prin care rezilia tranzacția de returnare integrală, eșalonată a sumei datorate plus dobânda aferentă, pe motive absolut halucinante.
KPMG Restructuring S.P.R.L acuza că nu s-ar fi plătit prima tranșa în condițiile în care 1 milion de lei fusese achitat iar Directoratul Astra Asigurări mai apoi a refuzat să recunoască plata și orice plată.


România liberă a prezentat Op-ul prin care editorul României Libere a semnat și a și plătit 1 milion de lei în contul datoriei.
 
Tot halucinant este și modul în care KPMG înainte de a denunța Tranzacția nu a trimis nici o notificare prin care să solicite plata Tranzacției conform eșalonării, cu toate că aceștia fuseseră numiți la Cârma Astra Asigurări în data de 3 decembrie 2015. 

România Liberă a consultat dosarul cu nr. 32802/3/2015 și a constatat că tot ceea ce Directoratul Astra Asigurări și KPMG Restructuring S.P.R.L. au trimis către Editorul RL, Medien Holding au fost notificări de denunțare sau refuz de acceptare a Tranzacției.

 
Dubioasa SCHEMĂ a KPMG RESTRUCTURING S.P.R.L.
În mod dubios KPMG Restructuring SPRL nu s-a adresat instanței pentru EXECUTAREA TRANZACȚIEI, adică poprirea lunară a sumei prin care MEDIEN HOLDING deja SE OBLIGASE să o achite față de ASTRA ASIGURĂRI ci pur și simplu A DENUNȚAT TRANZACȚIA.

Tranzacția restituirii integrale a împrumutului cu angajament de OBLIGAȚIE din partea MEDIEN HOLDING, Editorul România Liberă

 

Ce conținea Tranzacția dintre Medien Holding și Astra Asigurări
Contractul de Tranzacție din data de 08.09.2015 avea ca obiect modalitatea de rambursare a creanței deținută de creditoarea Asigurare- Reasigurare Astra SA împotriva Medien Holding SRL în cuantum de 109.834.934,79 lei,reprezentând sume datorate cu titlu de împrumut și dobânda acumulată până la 31.12.2014.
În considerarea negocierilor îndelungate dintre părți, Medien Holding SRL s-a OBLIGAT să restituie împrumutul cu dobânda aferentă acumulată, într-un interval de 10 ani, prin plate de rate semestriale egale (,,Eșalonarea Debitului”). Totodată, s-a convenit garantarea plăților asumate de Medien Holding SRL prin constituirea unor ipoteci asupra bunurilor care au făcut obiectul propunerilor anterioare de dare în plată (,,Garantarea Plății Debitului”).

 
Statul Român prejudiciat de acțiunile uluitoare ale Șefei KPMG Speranța Munteanu cu sprijinul Top 5 Asigurători?
Recuperarea creanței deținute de către Astra Asigurări împotriva Medien Holding SRL cade sub incidența atribuțiilor lichidatorului judiciar dar și a Creditorilor și a Judecătorului Sindic.
Lichidatorul judiciar, numit de instanță și confirmat prin VOT de Consiliul Creditorilor are atribuția de a ,,urmări încasarea creanțelor din patrimoniul societății de asigurare, rezultate din transferul de sume de bani, efectuate de aceasta anterior înregistrării cererii introductive de deschidere a procedurii; formularea și susținerea acțiunilor în pretenții pentru încasarea creanțelor societății de asigurare.”

 
Top 5 Asigurători și Speranța Munteanu de la KPMG împotriva ,,încasării creanțelor” pentru a doua oară
După ce au ,,eșuat” în a încasa creanța de 109.834.934,79 de lei, Consiliul Creditorilor a numit firma Euro Insol S.P.R.L., despre care România Liberă a prezentat o amplă anchetă cu legăturile subterane dintre Șeful de facto al acesteia – Remus Borza & Speranța Munteanu, și Remus Borza & Victor Ponta,  să dea atacul la Ziarul România Liberă, în baza creanței ,,nerecuperate”.
Euro Insol SPRL, firma de reorganizare judiciară aleasă de KPMG să administreze insolvența societății Medien Holding SRL – fostul editor al cotidianului „România liberă“, vrea cu orice preț să obțină anularea tranzacției prin care, în 2016, s-a cesionat marca comercială „România liberă“ către noul editor – SC The Nova Grup Investments Press SRL.
Asta deși avocații TNG au demonstrat în mod indubitabil că mărcile „România liberă“ și „Academia Cațavencu“ au fost evaluate și cumpărate la prețul corect de piață, deci în mod legal și corect față de creditori.

Culmea este că până și lichidatorul Euroinsol a admis în mod expres corectitudinea tranzacțiilor

La ultimul termen de judecată pe fond (22.10.2018), Euroinsol S.P.R.L. a admis că prețul cesiunii a fost corect și a reflectat valoarea reală de piață a mărcii «România liberă», motiv pentru care a cerut respingerea probei cu expertiza evaluatorie solicitată de subscrisa (TNG Group), ca fiind neutilă“.
Dar tot dorește să obțină marca „România liberă“, nefiind excluse presiuni asupra instanței de judecată care tocmai ce a primit o cerere de intervenție de la aceeași ,,recuperatori” care au împiedicat stingerea datoriei editorului României Libere – directorul juridic OVIDIU MARINESCU, (despre care RL a scris în amănunt în numărul de ieri) în numele Astra Asigurări condusă de KPMG Restructuring S.P.R. L.

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă