Avocatul familiei Luizei:  Dincă nu e nebun și trebuie protejat ca să nu fie ucis

Avocatul familiei Luizei: Dincă nu e nebun și trebuie protejat ca să nu fie ucis

Gheorghe Dincă trebuie să fie bine supravegheat de autorități, astfel încât „să nu poată să fie sinucis”, avertizează avocatul Tonel Pop, reprezentantul familiei Luizei Melencu.

Mihai Diac 0 comentarii

Avocatul familiei Luizei Melencu, prima dintre cele două tinere dispărute a căror ucidere și-a asumat-o Gheorghe Dincă, a declarat, luni, la Caracal, că Dincă nu este nebun – chiar dacă faptele lui ar sugera că e dezechilibrat mintal.

Dincă ar mai avea multe mărturisiri de făcut, iar în acest context, avocatul Tonel Pop a recomandat autorităţilor române să fie supravegheat cât mai bine, pentru ca „să nu poată să fie sinucis”.
„Mă tem foarte mult că acei care, ca să zicem aşa, vor să facă rău, nu bine, se gândesc la două teme. Una din teme este că i se promite că va fi scos nebun - nu am spus că i se promite de către autorităţi, să fim înţeleşi, iar alţii cum să-l suprime. Părerea mea este, şi anunţ oficial şi rog să fie foarte bine păzit, să nu poată să fie sinucis şi nici scos nebun pentru că nu e nebun”, a declarat, ieri, avocatul Tonel Pop.

Reprezentantul familiei Luizei Melencu a mai precizat că fotografiile găsite în laptopul lui Gheorghe Dincă sunt acum analizate, urmând ca Dincă să fie interogat pentru a explica cine sunt persoanele care apar în respectivele imagini.

„Va trebui să fie audiat pentru fiecare fotografie în parte, cine este în acele fotografii, cine sunt persoanele care sunt în aceste fotografii, toate lucrurile astea vor fi făcute în timp”, a explicat avocatul Tonel Pop. Pe de altă parte, el a solicitat mai multă transparență din partea autorităților.

„DIICOT să iasă cu un comunicat de presă, chiar cu mai multe, şi să informeze opinia publică. Nu mai spun că nici noi nu suntem informaţi, ca familie, deci nici noi nu ştim ce să mai spunem. Se pune aşa, <>, nimeni nu spune nimic”, a recunoscut avocatul familiei Luizei Melencu.

Tonel Pop a dezvăluit câteva detalii legate de modul cum a fost răpită Luiza – fata care, în momentul dispariției, avea 18 ani. Se pare că, atunci când s-a urcat în mașina lui Dincă, Luiza vorbea la telefon chiar cu mama ei, Monica Melencu.

“Vorbea cu o persoană când a intrat în maşină. Pe camera de supravegheri din zonă a fost surprinsă Luiza când ieşise de la o unitate de unde trebuia să scoată nişte bani trimişi de mama ei din Anglia. Luiza vorbea la telefon, a avut acest ghinion, poate nici nu a fost atenta foarte bine la persoana care a oprit să o ia in maşină, ca daca era mai atentă si nu vorbea la telefon poate i se parea ceva suspect și nu se urca în mașină. Acest individ, din ce știu eu, a trecut, a văzut-o şi a întors maşina pentru a o lua. Ea ar fi putut observa această manevră, poate i s-ar fi părut dubioasă şi poate nu urca în această maşină a groazei”, a declarat avocatul Tonel Pop, duminică seară, la postul Antena 3.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o şi incinerat-o pe Luiza și că ulterior i-a aruncat resturile corpului într-o pădure de lângă Caracal. În privința celei de a doua fete dispărute, Alexandra Măceșanu, probele ADN atestă că ea a fost, într-adevăr, ucisă de Gheorghe Dincă.

Căutările de probe în casa lui Dincă și în jurul ei s-au reluat, ieri, la Caracal, după ce anchetatorii au adus, dimineața, un nou mandat de percheziţie. În același timp, mai mulți cetățeni, indicați a fi fost apropiaţi sau cunoscuţi ai lui Gheorghe Dincă, au fost audiaţi la sediul Poliţiei Caracal.

 

Comentarii

loading...