28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Astăzi se prezintă raportul preliminar asupra exploziei de la Azomureș, anunță ministrul de Interne

În cursul zilei de joi, 8 iulie 2021, se va da publicității un raport preliminar asupra exploziei de la combinatul Azomureș, a anunțat, joi dimineață, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Acest raport preliminar va fi asumat de către IGSU, Agenţia de Mediu, respectiv Garda de Mediu. Aşteptăm un raport separat din partea ISCIR. Aşa cum a anunţat ministrul Mediului, vom organiza un control tematic pe tot ce înseamnă instalaţii cu risc, acele instalaţii SEVESO. Vom primi de la Ministerul Mediului o solicitare pentru a nominaliza specialişti în această comisie, vom întocmi o listă cu toate obiectivele care au în componenţă instalaţii cu risc şi vom realiza un control în cel mai scurt timp posibil”, a precizat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Detalii despre acest grav accident fuseseră transmise printr-un comunicat al Azomureș.

„Echipa de investigare a Azomureş, împreună cu autorităţile IGSU Bucureşti, ISU Mureş, Garda de Mediu Mureş, APM Mureş, IPJ Mureş şi ITM Mureş, confirmă că evenimentul de astăzi a fost generat de cedarea unei porţiunii de sub sudura unei conducte. Conducta la care a apărut avaria face parte dintr-un sistem de conducte autorizat ISCIR pentru funcţionare în data de 30.07.2013, având ultima verificare tehnică în utilizare în data de 16.01.2019 şi scadenţa următoarei inspecţii tehnice în utilizare fiind în data de 06.01.2022”, preciza comunicatul emis de Azomureș.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă