Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Benjamin Netanyahu consideră justificată reacția de apărare împotriva atacurilor siriene

Benjamin Netanyahu consideră justificată reacția de apărare împotriva atacurilor siriene

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a susţinut într-o declaraţie televizată sâmbătă dreptul ţării sale de a se apăra de Iran, informează Reuters.

Rl online 0 comentarii

El a precizat că a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi cu secretarul de stat american, Rex Tillerson. Preşedintelui rus "i-am repetat obligaţia noastră şi dreptul nostru de a ne apăra de atacuri de pe teritoriul sirian. Am convenit să continuăm coordonarea între armatele noastre", a spus Netanyahu.

Un avion militar israelian a fost doborât sâmbătă de artileria antiaeriană de pe teritoriul sirian, la întoarcerea dintr-o misiune de bombardament asupra unor poziţii din Siria sprijinite de Iran. Ulterior, aviaţia israeliană a lovit 12 ţinte din Siria, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar "care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria", se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană şi preluat de AFP.

Ministerul rus de externe a reacţionat apreciind că "este absolut inacceptabil să se creeze ameninţări împotriva vieţii şi a securităţii soldaţilor ruşi'' din Siria.

Departamentul de Stat american a comunicat, printr-un purtător de cuvânt, că Statele Unite nu au participat la operaţiunea militară israeliană, dar "susţin pe deplin dreptul inerent al Israelului de a se apăra împotriva ameninţărilor la adresa teritoriului şi a poporului său”, informează Agerpres.

Comentarii

loading...