Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Biden, șantaj de un miliard de dolari în 2014 pentru eliminarea procurorului ucrainean incomod

Biden, șantaj de un miliard de dolari în 2014 pentru eliminarea procurorului ucrainean incomod

Jurnaliști americani au dezvăluit discuțiile dintre Biden și Poroșenko pe tema procurorului de stat care îl investiga pe fiul său

Redacția Online 0 comentarii

Democrații, marți, 24 septembrie, au deschis o anchetă pentru destituirea lui Trump în legătură cu un apel pe care l-a avut cu actualul președinte ucrainean Volodymyr Zelensky în iulie. Casa Albă a transmis miercuri transcrierea apelului.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Nancy Pelosi, și alți membri ai partidului l-au acuzat pe președinte de un acord „quid pro quo”, acuzându-l pe Trump de presiuni asupra investigării fostului vicepreședinte democrat Joe Biden cu privire la intervenția lui Biden în politica ucraineană.

Biden, s-a lăudat anul trecut că a făcut presiune pe Petro Poroșenko, președintele Ucrainei la acea vreme, în 2014 pentru a concedia un procuror.

„Trebuia să anunț că există o altă garanție de împrumut de un miliard de dolari. Și am primit un angajament din partea lui Poroșenko și a lui Yatsenyuk, că vor lua măsuri împotriva procurorului de stat. Și nu au făcut-o ”, a spus Biden.

„Așa că au spus că au făcut-o - plecau la o conferință de presă. Am spus, nu, nu am de gând - sau nu vă vom da un miliard de dolari. Ei au spus: nu ai nicio autoritate. Nu ești președintele. Președintele a spus - i-am spus, sună-l,” continuă Biden.

Trei senatori democrați au scris anul trecut Ucrainei cerând informații despre președintele Donald Trump.

Sens. Robert Menendez (DN.J.), Richard Durbin (D-Ill.) Și Patrick Leahy (D-Vt.) Au scris scrisoarea pe 4 mai 2018 către Yuriy Lutsenko, procurorul general al Ucrainei. Se arată în publicația epochtimes.

Senatorii reacționau la rapoartele potrivit cărora biroul lui Lutsenko nu cooperează cu fostul consilier special Robert Mueller, care investiga teoria coluziunii Rusia-Trump. Raportul lui Mueller, prezentat la începutul acestui an, nu a putut să stabilească nicio coluzie.

Parlamentarii americani au afirmat că, în timp ce Ucraina „a făcut progrese semnificative” în construirea instituțiilor democratice responsabile, „se pare că unii din Kiev au aruncat deoparte aceste principii pentru a evita mânia președintelui Trump.”

Senatorii au pus apoi trei întrebări, inclusiv două referitoare la Trump, arată jurnaliștii de la epoch times.

"Au încurajat vreun individ din administrația Trump sau cineva care acționează în numele său, guvernul ucrainean sau oficialii de aplicare a legii să nu coopereze cu ancheta avocatului special Robert Mueller?", Au întrebat ei. "Ancheta Mueller a fost ridicată în vreun fel în timpul discuțiilor dintre guvernul tău și oficialii americani, inclusiv în jurul reuniunii președinților Trump și Poroshenko la New Yorkthe epoch times în 2017?"

Comentarii

loading...