Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bolcaș despre dosarul lui Iohannis: "Nimeni nu va îndrăzni să finalizeze o astfel de anchetă"

Bolcaș despre dosarul lui Iohannis: "Nimeni nu va îndrăzni să finalizeze o astfel de anchetă"

Președintele are un dosar penal, care între timp a fost declinat de DNA, însă președintele se bucură și de imunitate de anchetă. În acest condiții, împotriva sa nu se poate declanșa vreo anchetă, dar împotriva soției sale, da.

Iulian Budușan 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au dosar penal. Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, juridic, ce înseamnă acest lucru.

”Lumea Justiției” a depus o plângere la DNA cu privire la banii luați de familia Iohannis pe casele din Sibiu. DNA a declinat ancheta către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat pentru DCNews următoarele: 

”Conform unei decizii a CCR președintele se bucură și de imunitate de anchetă. În acest condiții, împotriva sa nu se poate declanșa vreo anchetă, dar împotriva soției sale, care este realmente factorul principal al acestui beneficiu pe care l-au avut soții Iohannis se pot desfășura acte de urmărire penală în primul rând pentru folosirea unui înscris despre care știau că este falsificat. Obținerea unor foloase de pe urma unui înscris folosit despre carte știau că este falsificat intră în sfera altor infracțiuni. Din acest punct de vedere e normal ca ancheta să se desfășoare în limitele competențele care trebuie stabilite. 

Doamna Carmen Iohannis, denumită de presă pompos prima doamnă a României nu are niciun fel de titulatură oficială în afară de profesoară la un liceu din provincie. Astfel încât persoana domniei sale nu atrage nicio competență. 

Pericolul e mai mult teoretic. În conjuctura actuală, când toată lumea încearcă să-și salveze pielea, nimeni nu va îndrăzni să finalizeze o astfel de anchetă”. 

Comentarii

loading...