9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCandidat USR, care a obținut diploma de BAC ca urmare a unei...

Candidat USR, care a obținut diploma de BAC ca urmare a unei fraude, se consideră victimă politică!

În comuna ialomițeană Ciochina, candidatul USR pentru funcția de primar este Țolea Marian. El este fiul lui Țolea Ionel, activist, spun localnicii, când pedelist, când pesedist, și vajnic combatant în alegerile din 2012. 2012 este, de altfel, anul în care Țolea tatăl s-a implicat activ în campania electorală a PSD din acel an, ba chiar a și renunțat la promisa funcție de viceprimar, ce coincidență, tocmai în perioada în care odrasla sa, Marian, se pregătea să treacă un examenul de bacalaureat de poveste, care s-a lăsat ulterior cu condamnarea social – democratului inspector general școlar.

Potrivit rechizitoriului întocmit în dosarul “Mită la Bac” (2632/98/2014) , Marian Țolea a fost printre elevii cărora li s-au mărit notele la biologie și matematică de la 1 la 5. Patru ani mai târziu, la data 28 septembrie 2018, useristul  Marian Țolea a devenit parte în dosarul civil nr. 1522/98/2018, în care se cerea anularea diplomei de bacalaureat obținută fraudulos ca absolvent al Grupului Școlar Mihai Eminescu (fostul liceu industrial de chimie). Sentința Tribunalului Ialomița a fost pronunțată la data de 20 iunie 2019 și a fost atacată și de Țolea la Curtea de Apel București, având termen la data de 3 decembrie 2020.

Primarul în exercițiu, liberalul Vasile Câmpulungeanu, crede că alegătorii vor sancționa limbajul cu dublu standard al candidatului USR: “Este evident din dispozitivul sentinței penale că absolvenții acelei promoții implicați în scandal au fost favorizați de o rețea infracțională PSD și că în lipsa acestei influențe nici candidatul Marian n-ar fi promovat examenul de bacalaureat. Beneficiar direct al unei infracțiuni de dare și luare de mită sau trafic de influență, candidatul Marian, chiar dacă nu a suferit o condamnare penală, nu are calitatea morală de a ocupa o funcție publică, potrivit criteriilor de integritate asumate de partidul pentru care și-a anunțat candidatura. Este curios cum colegii săi din USR Ialomița, foarte vocali când este vorba de politicienii altor partide, tac atunci când unul dintre ei este depistat cu ditamai scheletul în dulap. Așteptăm cu interes campania candidatului  Marian și învățăturile sale către popor despre morală, cinste și onoare”.

Altfel, pe pagina sa de Facebook, pe care tronează un citat din Corneliu Coposu, candidatului Țolea se dă victimă colaterală a unor răfuieli politice. Absolventul de Titu Maiorescu explică, după cum îl ajută posibilitățile, cam ce crede el despre diploma de bacalaureat anulată în primă instanță de Tribunalul Ialomița: “…mai nou se bate moneda pe diploma mea de bacalaureat din cauza căreia sunt catalogat pe nedrept și cu tentă dezinformala candidatul “penal” de la Ciochina. (….) Într-adevăr, diploma mea de bacalaureat se afla în litigiu din anul 2012, între timp am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, sunt parte într-un dosar de execuție politică a fostului inspector școlar județean de la acea vreme”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă