11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistru PSD implicat în caracatița furturilor de la Unirea

Ministru PSD implicat în caracatița furturilor de la Unirea

Este deja de notorietate contractul semnat de ea în postură de director general al Unirea, ca beneficiar și firma sa, Pal Dor in calitate de prestator, prin care firma Pal Dor o deleagă tot pe ea ca director general al Unirea.

A încasat 50.000 de euro lunar pe acest contract și a introdus o clauză prin care rezilierea contractului din orice motiv (inclusiv denunțarea din partea firmei sale a contractului) aducea Unirea în postura de a plăti despăgubiri de 6 milioane de euro. În acest moment a și somat Unirea la plata acestor sume, iar procesul este în desfășurare.

Însă auditul a descoperit că Carmen Palade a avut grijă și de fiul ei, Rani Palade, și a cooptat în caracatița care a devalizat Unirea și pe ministrul PSD, Ilan Laufer.

Mecanism simplu și eficient

Mecanismul a fost simplu: Palade a închiriat un spațiu de 2.000 de euro către o firmă a lui Rani cu 12 euro/mp. În aceeași zi, Rani subînchiriază către o firmă a lui Laufer la 32.82 euro/mp același spațiu, iar la câteva zile Laufer subînchiriază la rândul lui către o altă firmă, Clacoși Consulting SRL la 40 de euro/mp.

Paguba totală suportată de Unirea este de 52.079 euro lunar, iar Rani a câștigat 38.725 de euro. Laufer a luat și el 13.354 euro lunar.

Lucrurile nu se opresc aici, Rani Palade nici nu plătește chiria spre Unirea, și Carmen Palade îi reziliază contractul cu o datorie de 742.644 de lei. Ca să scoată lucrurile la capăt, semnează contract direct cu Clacosi Consulting, care preia toată datoria, și primește o chirie de doar 8 euro/mp.

Ilan Laufer ține să îi mulțumească lui Carmen Palade pentru cadoul primit și o invită în delegația sa care vizitează Statele Unite în iunie 2017.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă