Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR dă câștig de cauză bărbaților condamnați

CCR dă câștig de cauză bărbaților condamnați

CCR dă câștig de cauză bărbaților condamnați, care au un copii mici în întreținere

Curtea Constituțională a României a decis că este discriminatorie hotărârea prin care doar femeile condamnate pot să-și amâne pedeapsa pentru întreținerea copilului mai mic de un am.

Rl online 0 comentarii

Prevederea din Codul de procedură penală care le permite femeilor condamnate la închisoare să amâne executarea pedepsei dacă sunt însărcinate sau dacă au în întreținere un copil mai mic de un an este neconstituțională, a decis marți Curtea Constituțională.

Judecătorii CCR au dezbătut în ședința de marți o sesizare privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 589 din Codul de procedură penală potrivit căreia executarea pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi amânată în cazul în care "o condamnată este gravidă sau are un copil mai mic de un an".

Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi, că este neconstituțională prevederea din Codul de procedură penală ce exclude bărbatul condamnat care are un copil mai mic de un an de la posibilitatea amânării executării pedepsei închisorii sau a detențiunii pe viață.

Decizia este definitivă și obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea.
În acest caz, CCR a fost sesizată de Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Comentarii

loading...