Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Valer Dorneanu, președintele CCR

Valer Dorneanu, președintele CCR

CCR dă dreptate Parchetului și respinge sesizarea privind un conflict juridic în cazul Tăriceanu

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins sesizarea, venită de la Senat, privind un conflict juridic între Senat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Călin Popescu - Tăriceanu.

Mihai Diac 0 comentarii

Curtea Constituţională a României (CCR) a anunțat, joi, că a respins sesizarea, venită de la Senat, privind un presupus conflict juridic între Senat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Călin Popescu - Tăriceanu.

Sesizarea fusese transmisă către CCR la data de 29 mai, de președintele Senatului, Robert Cazanciuc (PSD). Acesta a sesizat Curtea Constituţională cu privire la constatarea şi soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională între Senat, pe de o parte, şi Parchetul General, pe de altă parte, conflict juridic exprimat "printr-o ingerinţă directă şi neconstituţională a unei structuri a Ministerului Public în activitatea Parlamentului".

Ingerința la care se referea Robert Cazanciuc, el însuși jurist, este decizia anunțată de Parchetul General privind faptul că fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, are calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ulterior, ancheta în cazul Tăriceanu a fost extinsă pentru infracţiunea de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Comentarii

loading...