Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR va analiza o reclamație a PNȚCD privind formarea Biroului Electoral Central

CCR va analiza o reclamație a PNȚCD privind formarea Biroului Electoral Central

Partidul Național Tărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) a depus o sesizare împotriva formării Biroului Electoral Central pentru alegerile parlamentare, în care a invocat nelegala compunere a acestuia, ca urmare a faptului ca în componența BEC există și judecători.

Mihai Diac 0 comentarii

Partidul Național Tărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) a depus o sesizare împotriva alcătuirii Biroului Electoral Central pentru alegerile parlamentare, în care a invocat nelegala compunere a acestuia, ca urmare a faptului ca în componența BEC există și judecători.

"Contestația a fost formulată de PNȚCD Sălaj, reprezentat de europarlamentarul Cristian Terheș, și a fost însușită de PNȚCD Central, prin președinte Aurelian Pavelescu", a anunțat, marți, un comunicat transmis de europarlamentarul Cristian Terheș.

În contestație, PNȚCD a invocat faptul că, prin admiterea în Biroul Electoral Central a unor judecători, "se încalcă art. 125 alin. (3) din Constituție, care prevede ca funcția de judecător este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior".

PNȚCD consideră că, dacă la CCR va fi admisă această sesizare, legea va trebui modificată astfel încât Birourile Electorale să nu mai aibă în compunere și judecători, iar ulterior "întreaga procedură pentru alegerile parlamentare va trebui reluată".

Comentarii

loading...