Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce legătură apare între judecătoarea și procuroarea care i-au decis viața fetiței din Baia de Aramă

Ce legătură apare între judecătoarea și procuroarea care i-au decis viața fetiței din Baia de Aramă

Jurnalista Sorina Matei aduce informații șocante despre cazul Sorinei - fetița de opt ani din Baia de Aramă, care a fost luată cu forța din casa asistentei materiale care o crescuse.

Mihai Diac 0 comentarii

Președinta completului de judecată care a decis ca Sorina să fie dată în adopție unei familii din SUA este soția șefului procuroarei care a luat-o cu forța pe fetița de opt ani din casa asistentei maternale.

Această dezvăluire este prezentată, duminică, de jurnalista Sorina Matei, pe contul ei de Facebook, intitulat "Presa curată".

"Tribunalul Mehedinţi pe 18 februarie 2019 a decis ca fetiţa să rămână la familia care a crescut-o, respingând cererea de adopţie internaţională. 

Decizia tribunalului Mehedinţi a fost întoarsă total de decizia Curţii de Apel Craiova, pronunţată pe repede înainte, după 2 luni şi un pic, pe 23 aprilie 2019.

Astfel, un complet de judecată din 3 judecătoare, condus de preşedinta de complet judecător Lucia Mariana Lăloianu, a decis definitiv ca fetiţa să fie dată spre adopţie internaţională familiei din SUA.

Supriza apare când constatăm cine este preşedinta de complet din Curtea de Apel Craiova care a decis aşa ceva, întorcând decizia Tribunalului Mehedinţi în cazul fetiţei.

Preşedinta de complet care a luat decizia este Lucia Mariana Lăloianu, chiar soţia procurorului general al Parchetului Curţii de Apel Craoiva, Constantin Lăloianu, reînvestit în această funcţie de Secţia pentru Procurori a CSM începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Constantin Lăloianu nu este numai soţul preşedintei de complet care a luat decizia în privinţa fetiţei, este chiar şi şeful direct al procuroarei, Maria Antoaneta Piţurcă, şefa secţiei de urmărire penală din Parchetul Curţii de Apel Craoiva, cea care a luat mandat de percheziţie şi vineri a ridicat fetiţa cu forţa într-o procedură penală din casa oamenilor care au crescut-o, a târât-o pe asfalt şi a băgat-o într-o maşină privată a celeilalte părţi implicate", dezvăluie jurnalista Sorina Matei.

În opinia acesteia, se impune intervenția, în acest caz controversat, atât a CSM cât și a procurorului general al României.

"CSM (secţia de judecători şi secţia de procurori) şi procurorul general, Bogdan Licu, ar trebui să verifice şi să ancheteze cu celeritate- adică rapid- dacă în cazul micuţei, pe viaţa acestui copil, actul de Justiţie a fost înfăptuit cu respectarea principiilor care guvernează Justiţia, respectiv independenţă, echidistanţă, imparţialitate”, subliniază jurnalista Sorina Matei.

Comentarii

loading...