23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCinci persoane trimise în judecată de DNA pentru un prejudiciu de 16,13...

Cinci persoane trimise în judecată de DNA pentru un prejudiciu de 16,13 milioane euro

Procurorii DNA au trimis în judecată pentru infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție un fost director general al unei Instituții Financiare Nebancare (IFN), un fost director de risc care era și director al departamentului de credite și director general adjunct al IFN-ului și un fost director de vânzări în cadrul IFN.

Împreună cu ei sunt judecate două persoane care la data comiterii faptelor erau administratori ai unor societăți comerciale.

„În perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituții financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societățile controlate de cei doi oameni de afaceri. Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naționale a României și a celor interne ale societății conduse de primii trei inculpați. Prin aceste demersuri instituția financiară nebancare ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 euro.”, a transmis joi DNA într-un comunicat de presă.

Dosarul penal a fost declinat Direcției Naționale Anticoruoție în anul 2018 ca urmare a soluționării de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a unui conflict de competență.

Instituția Financiară Nebancară a anunțat că se constituie parte civilă și că solicită 17.645.271 euro în dosarul penal ce a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă