Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Monica Macovei  (Foto: wikimedia)

Monica Macovei (Foto: wikimedia)

Cine ar putea să răspundă pentru intrările ilegale în arhiva SIPA

Monica Macovei, fost ministru al Justițiiei, și Dan Tăpălagă, consilierul ei din acea perioadă, ar putea fi trași la răspundere pentru faptul că au intrat în arhiva SIPA fără să dețină certificat ORNISS, arată un articol publicat de Evenimentul Zilei.

Mihai Diac 0 comentarii

Monica Macovei și Dan Tăpălagă ar fi intrat în arhiva SIPA - fostul serviciu secret al Ministerului Justiției - în anul 2005.

Despre acest subiect a vorbit Daniel Horodniceanu, actualul procuror-șef al DIICOT, într-un interviu prezentat de site-ul ziare.com.

Potrivit acestuia, dosarul intrării fără certificat ORNISS în arhiva SIPA este încă în lucru, dar un alt element fundamental, dincolo de simpla accesare a unor date clasificate, este dacă aceste date au fost ulterior "diseminate".

"Acesta este elementul material al infracțiunii", a precizat procurorul-șef Horodniceanu.

Dosarul pătrunderii fără autorizație în arhiva SIPA a fost inițiat de actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și se află în lucru la DIICOT.

Comentarii

loading...