10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCine este omul care l-a reclamat la DIICOT pe doctorul Lucan de...

Cine este omul care l-a reclamat la DIICOT pe doctorul Lucan de la Cluj

Emanuel Ungureanu a depus inițial o plângere penală pentru abuz in serviciu față de Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, condus de medicul Lucan.

În acel context, Ungureanu a susținut că nu se dorește spargerea monopolului deținut de anumite clinici în care se realizează transplanturi în România.

“Profesorul Lucan a creat standardul maxim de lăcomie, și sub el și-au mai creat și altii un sistem identic, un sistem paralel. La el veneau deputați, senatori, jurnaliști cu vizibilitate, procurori… Veneau la clinica privată și nu plăteau nimic, iar ceilalți, oamenii de rând așteptau la cozi uriașe”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru presa din Cluj.

Emanuel Ungureanu a mai declarat pentru ziarul Adevărul că a lucrat ca asistent social clinician la Institutul condus de medicul Lucan, în perioada martie 2002- iunie 2003.

“Colaborarea asta s-a întrerupt când am aflat că Lucan face trafic de organe”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă