Foto: www.avertisment.net

Foto: www.avertisment.net

Coldea spune cum a ajuns SRI să-l intercepteze pe propriul său director, George Cristian Maior

Generalul (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a confirmat în fața Comisiei parlamentare că și directorul SRI a fost interceptat, pe baza unui mandat de siguranță națională, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Florian Coldea a prezentat aceste explicații joi după-amiază, cu prilejul audierii lui la Comisia parlamentară de control asupra activității SRI.

Potrivit președintelui Comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, Coldea a confirmat că George Cristian Maior a fost interceptat de SRI, chiar în perioada în care Maior era director al SRI, iar Coldea era prim-adjunctul său.

"A spus că da, pentru că persoane împotriva cărora se obţinuse astfel de mandate de securitate naţională, desigur, la solicitarea Servicuilui şi ştiau despre ele, dacă erau sunate de acele persoane considerau că nu ar trebui să nu răspundă pentru că atunci ar fi aprins un beculeţ”, a declarat Claudiu Manda.

Discuțiile de la Comisia SRI pe acest subiect au avut loc după ce fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a susţinut că George Maior a fost interceptat, în anul 2013, pe baza unui mandat de siguranţă naţională. Dragomir a mai spus că Maior a fost informat despre acest lucru de Alina Bica, fapt ce ar i-ar fi atras şefei DIICOT antipatia lui Florian Coldea.

"Îmi aduc aminte de o situaţie în care chiar domnul Maior a fost interceptat pe mandat de siguranţă naţională de către Coldea. (..) În 2013 Serviciul a început o activitate în zona pieţei de capital care era lucrată în binom. Florian Coldea şi Codruţa Kovesi rezolvau ei o situaţie acolo în care era vizată o persoană apropiată de Maior. Acea persoană şi Maior erau ţinte în dosar", a spus Daniel Dragomir la B1Tv.

"Domnul Maior avea o relaţie cu o persoană care era foarte influentă în piaţa de capital, care era şi finul domniei sale. Exista o relaţie foarte importantă şi anumite interese care îi legau pe George Maior şi Mircea Ursache. (...) Foloseau acest dosar pentru a îl supraveghea pe domnul Maior şi relaţiile sale", a completat Dragomir la Antena 3.

Ulterior, susţine Daniel Dragomir, la DIICOT ar fi mers anumit disjungeri din respectiva cauză, iar Alina Bica l-ar fi anunţat pe George Maior, care, la rândul lui, l-a întrebat pe Florian Coldea despre veridicitatea informaţiilor.

Comentarii

loading...