Alexandra Măceșanu

Alexandra Măceșanu

Comisarul destituit după uciderea Alexandrei Măceșanu și-a reluat funcția de adjunct de șef de județ

Tribunalul Olt a admis cererea de suspendare a executării dispoziţiei de destituire din Poliţie a fostului adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul șef Nicolae Alexe.

Mihai Diac 0 comentarii

Decizia Tribunalului Județean Olt, anunțată marți, 5 mai, este emisă după ce Nicolae Alexe a cerut în Justiție, la data de 23 martie 2020, anularea actului prin care a fost exclus din Poliţia Română.

"Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziţiei nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei", a decis, marți, Tribunalul Județean Olt.

Comisarul șef Nicolae Alexe se afla la comanda IPJ Olt în ziua de 25 iulie 2019, când Alexandra Măceșanu a dat fără succes trei apeluri la numărul 112, în care anunța că fusese răpită și violată și cerea ajutorul Poliției. Ulterior, Alexandra Măceșanu a dispărut, iar Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.

Decizia de destituire din Poliţie a lui Nicolae Alexe a fost emisă de IGPR la data de 4 februarie 2020. Anunţul despre excluderea lui Alexe din Poliția Română a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul-şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale", a spus, la acel moment, ministrul Marcel Vela.

Decizia fermă a ministrului de Interne s-a luat după ce însuși premierul Orban i-a cerut acestuia să ia măsuri împotriva polițiștilor implicați în cazul de la Caracal.

"Am solicitarea către dumneavoastră să îi verificaţi. Au intrat în concediu medical. Trebuie verificaţi inclusiv dacă nu sunt bolnavi închipuiţi şi au dispărut de la locul de muncă ca să fugă de consecinţele neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu”, îi ceruse premierul Orban ministrului Vela.

Comentarii

loading...