10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăComisarul destituit după uciderea Alexandrei Măceșanu și-a reluat funcția de adjunct de...

Comisarul destituit după uciderea Alexandrei Măceșanu și-a reluat funcția de adjunct de șef de județ

Decizia Tribunalului Județean Olt, anunțată marți, 5 mai, este emisă după ce Nicolae Alexe a cerut în Justiție, la data de 23 martie 2020, anularea actului prin care a fost exclus din Poliţia Română.

“Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziţiei nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei”, a decis, marți, Tribunalul Județean Olt.

Comisarul șef Nicolae Alexe se afla la comanda IPJ Olt în ziua de 25 iulie 2019, când Alexandra Măceșanu a dat fără succes trei apeluri la numărul 112, în care anunța că fusese răpită și violată și cerea ajutorul Poliției. Ulterior, Alexandra Măceșanu a dispărut, iar Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.

Decizia de destituire din Poliţie a lui Nicolae Alexe a fost emisă de IGPR la data de 4 februarie 2020. Anunţul despre excluderea lui Alexe din Poliția Română a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

“Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul-şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale”, a spus, la acel moment, ministrul Marcel Vela.

Decizia fermă a ministrului de Interne s-a luat după ce însuși premierul Orban i-a cerut acestuia să ia măsuri împotriva polițiștilor implicați în cazul de la Caracal.

“Am solicitarea către dumneavoastră să îi verificaţi. Au intrat în concediu medical. Trebuie verificaţi inclusiv dacă nu sunt bolnavi închipuiţi şi au dispărut de la locul de muncă ca să fugă de consecinţele neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu”, îi ceruse premierul Orban ministrului Vela.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă