Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consilul Concurenței a amendat trei companii care vând aparate de măsurare a curentului

Consilul Concurenței a amendat trei companii care vând aparate de măsurare a curentului

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 4,95 milioane lei (1,1 milioane euro) trei companii pentru realizarea unei înţelegeri cu scopul limitării comercializării traductoarelor de măsurare curent TR2520A pe teritoriul României.

Iulian Budușan 0 comentarii

Cele trei companii sancţionate sunt GMC-I Messtechnik GmbH din Germania (3.849.925 lei), Arc Braşov (409.837 lei) şi Dranetz Technologies Inc. din SUA (687.323 lei).

Traductoarele de măsurare curent sunt necesare pentru a adapta curenţii de valori mari din instalaţii la nivelul necesar circuitelor interne ale analizoarelor de reţea şi trebuie selectate în funcţie de curenţii primari din circuitele electrice supuse măsurării.

 
”În urma investigaţiei, ce a fost declanşată ca urmare a plângerii formulate de una dintre companiile care a participat la procedura de achiziţie publică organizată de Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv, Arc Braşov SRL a recunoscut săvârşirea faptei anticoncurenţiale şi, ca urmare, amenda a fost redusă cu un procent de 15% din nivelul de bază”, a informat autoritatea de concurenţă.

Consiliul Concurenţei a constatat că cele trei companii s-au înţeles ca Arc Braşov SRL, în calitate de cumpărător, să devină unica sursă de aprovizionare cu traductoare de măsurare curent TR2520A pe teritoriul României, furnizorii Dranetz Technologies Inc şi GMC-I Messtechnik GmbH livrându-i exclusiv aceste echipamente pentru procedura de achiziţie publică.

”În acest fel, cele trei companii au eliminat concurenţa şi au limitat şi controlat comercializarea respectivelor echipamente, organizatorul licitaţiei neavând alternativă pentru achiziţionarea traductoarelor”, menţionează oficialii Consiliului Concurenţei.

Legislaţia în domeniul concurenţei interzice înţelegeri între companii, care conduc la împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare sau de vânzare, limitează sau controlează producţia, comercializarea sau investiţiile sau împart pieţele sau sursele de aprovizionare.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată, în formă neconfidenţială, pe pagina de internet.

Comentarii

loading...