Școala nr 141 Ion I.C. Brătianu se află în reconstrucție de trei ani.

Școala nr 141 Ion I.C. Brătianu se află în reconstrucție de trei ani.

Contravaloarea a 78 tone de fier vechi s-a „evaporat” din bugetul Primăriei Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 a pierdut contravaloarea cantității de 78 tone de deșeuri fier rezultate în urma demolării clădirii școlii gimnaziale nr 141 Ion I. C. Brătianu, având o valoare estimată la 67.735 lei.

Ioana Oancea 0 comentarii

Un raport al Curții de Conturi arată că autoritatea locală nu a recepționat, înregistrat în contabilitate și nici nu valorificat această resursă și nici nu a încasat banii la bugetul Sectorului 5, potrivit legii.  

Potrivit autorității care a realizat auditul, s-a constatat că nu au fost respectate în totalitate obligațiile asumate prin propunerea tehnică (anexă la contract), care reflectă asumarea tuturor cerințelor și obligațiilor prevăzute în caietul de sarcini întocmit de Școala Gimnazială Ion I.C. Brătianu, în calitate de autoritate contractantă.

Lucrarea începută la Școala 141 se realizează prin asocierea formată din SC Pro Star Center SRL (lider de asociere), SC PGB Management & Engineering SRL și SC Rotary Construcții SRL. Liderul de asociere trebuia ca în etapa de demolare să procedeze la predarea materialelor verificabile (metal, lemn, neferoase, etc.) către reprezentanții autorității locale, fapt ce nu a fost realizat.

Deși lucrările de demolarea au fost executate de SC Bursa Recycling, în baza unui contract cu SC Pro Star Center SRL, asocierea cu care care unitatea de învățământ a încheiat contractul este direct răspunzătoare pentru aplicarea clauzelor contractuale, susține raportul.

În urma lucrărilor de demolare nu a fost predat niciun deșeu metalic valorificabil. Rezultă că o cantitate de 78 de tone deșeuri de fier, cu o valoare estimată de 67.735 lei nu a fost predată școlii, se arată în documentele Curții de Conturi.

Raportul menționează și că persoana cu atribuții în acest domeniu este fostul viceprimar și actual consilier local Marian Țigănuș (PSD). Raportul Curții de Conturi a fost întocmit în luna noiembrie 2020.

Lucrările demarate în urmă cu trei ani la școala gimnazială nr 141 sunt departe de a fi încheiate la acest moment.

Atât SC Pro Star Center SRL, cât și SC Rotary Construcții SRL sunt aflate în insolvență, iar presa a relatat despre legăturile dintre aceste firme și Daniel Florea, fostul primar PSD, actual consilier local al sectorului 5. Cele două firme au fost implicate și în reabilitarea blocurilor din sectorul 5.

Aceeași temă

Comentarii

loading...