15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCorpul de Control al premierului a găsit ilegalități crase la Aeroportul Otopeni

Corpul de Control al premierului a găsit ilegalități crase la Aeroportul Otopeni

O primă constatare este aceea că între anii 2013 şi 2015, pe aeroportul din Otopeni nu a fost făcută nicio investiţie, deşi au fost allocate anual sume cuprinse între 201,5 şi 267,9 milioane de lei. În perioada 2016 – august 2017 CNAB SA a realizat doar un procent de 0,03%, respectiv 0,16% din investiţiile în infrastructura aeroportuară.

Raportul precizează totodată că pista 1 nu asigură condiţii eficiente de aterizare/decolare, deşi la această pistă s-a intervenit cu utilaje aproape în fiecare zi, uneori chiar şi 14 ore. La rândul ei, pista 2 este operaţională pe o lungime de doar 2.237 m din totalul de 3.500 m. Pe timp de noapte nu se poate opera fără lumini specifice, fapt pentru care piloţii consideră periculoasă utilizarea ei. Totodată, balizajul luminos nu este echipat corespunzător pentru condiţiile de vizibilitate redusă.

43.000 de lei pentru două zile de muncă

În document se arată că Liviu Radu a încasat între iulie 2013 şi iunie 2014 bani atât pentru funcţia de director general, cât şi pentru cea de membru în Consiliul de Administraţie. Suma încasată peste limita legală: 396.561 lei.

La rândul lui, Sorin Stoicescu a fost numit în Consiliul de Administrație deşi nu a fost selectat de un expert independent, relatează Digi24.

Cristina Elena Neamţu – în nouă luni a fost prezentă la locul de muncă doar de două ori, dar a încasat 43.003 lei. Mihai Petrescu a încasat într-un an 130.378 lei, dar au existat zile în care nu a fost prezent la serviciu;

Mihai Comânescu a încasat 127.879 lei, dar au existat zile în care nu a fost prezent la serviciu. Camelia Meţler a fost prezentă la muncă 112 minute într-un an şi şase luni, fapt care nu a împiedicat-o să încaseze 70.894 de lei.

Concedii scumpe pe post de instruire profesională

În perioada septembrie 2015 – septembrie 2016, s-au derulat 27 de programe de formare profesională derulate prin societatea OK Service Corporation, cât în ultimii aproape șase ani la un loc.

Taxele de instruire au reprezentat, în medie, doar 23% din costul total, restul fiind cazarea şi trasportul. Procesul de selecţie a persoanelor care au participat la cursuri a fost aleatoriu, nefiind identificate criterii concrete de selecţie.

Și cursurile s-au desfășurat în locuri exotice sau de lux: Nisa, Las Vegas, Sydney, Auckland, Wellington, Kuala Lumpur, Bangkok, Tokyo sau Lausanne.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă