10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCSM a dat aviz negativ dar mergem mai departe cu desființarea Secției...

CSM a dat aviz negativ dar mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale, susține Cioloș

Deși CSM a dat aviz negativ, “noi mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale”, a declarat copreședintele USR PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

El a făcut această precizare duminică, 14 februarie 2021, la trei zile după ce, joi, CSM a emis un aviz negativ asupra proiectului de desființare a “Secției Speciale” – Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

“Eu ţin minte că CSM a dat aviz negativ şi când a fost propusă legea de înfiinţare a Secţiei. Evident că mergem mai departe. Ne asumăm lucrul acesta. Exact aşa cum în ciuda avizului negativ, atunci s-a mers cu proiectul mai departe, acum trebuie şi desfiinţat, pentru că CSM trebuie să hotărască când a avut dreptate: atunci când a votat împotriva înfiinţării acestei secţii sau acum, când votează împotriva desfiinţării”, a declarat Dacian Cioloș.

Proiectul de desființare a Secției Speciale a fost elaborat de Ministerul Justiției pe mandatul noului ministru Stelian Ion, care este desemnat de USR PLUS.

“Noi am spus şi am şi explicat. Și Stelian Ion a explicat de ce SIIJ trebuie desfiinţat. E şi concluzia unor analize externe care au fost făcute la solicitarea României, a unui punct de vedere din partea unor analişti şi a unor instituţii abilitate la nivel european şi internaţional, externe, care au venit cu argumentele acestea. Da, trebuie să avem încredere în sistemul de justiţie, aşa cum e el. Lupta împotriva corupţiei – avem instituţii care se ocupă de asta – nu avem nevoie de instrumente de intimidare a magistraţilor”, a explicat copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloş.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă