8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCSM a suspendat o judecătoare care e scăpat un suspect de viol...

CSM a suspendat o judecătoare care e scăpat un suspect de viol de arestul preventiv

Judecătoarea a motivat într-un mod cel puțin ciudat decizia prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni.

CSM a stabilit un termen de cinci zile pentru verificările prealabile în acest caz.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis, în şedinţa de luni, cu majoritate de voturi, sesizarea din oficiu în acest caz şi, în temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, a dispus “suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568”.

“Cu opinie separată în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă. Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568”, au transmis reprezentanţii CSM.

Judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020, relata G4Media. Inspecţia Judiciară a anunţat că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind instrumentarea unei cauze de la Judeătoria Brăila şi s-a decis sesizarea din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare.

„Cu titlul de exemplu, instanţa de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…). În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, conform documentului prezentat de G4Media.

Deşi pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Brăila i-a invalidat decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecătoria Brăila, al cărei titular e judecătoarea CristinaCoarnă, a luat aceeaşi decizie de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia judecătoarei Coarnă din 8 februarie 2021 nu este definitivă, urmând ca Tribunalul Brăila să judece contestaţia parchetului pe 15 februarie 2021.

Potrivit Adevărul.ro, Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă