Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

Cum explică DIICOT decizia de a relua ancheta în dosarul 10 august

Ordonanţa de redeschidere a anchetei în dosarul 10 august, semnată de procurorul-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, prezintă o serie de argumente în favoarea acestei decizii.

Mihai Diac 0 comentarii

"Cu toate că în ordonanţă se reţine că doar suspectul Cazan Laurenţiu Valentin a coordonat acţiunile desfăşurate de către lucrătorii Jandarmeriei, în fapt se constată că, atât din înregistrările video aflate la dosar, cât şi din declaraţiile unora dintre martori (...) rezultă prezenţa la faţa locului şi a suspecţilor Sindile lonuţ Cătălin şi Cucoş Gheorghe Sebastian", precizează decizia de redeschidere a anchetei, emisă de procurorul șef al DIICOT.

Procurorul șef Giorgiana Hosu a mai luat în calcul, în vederea deciziei de redeschidere a anchetei, și faptul că procurorul DIICOT care a decis clasarea dosarului nu a solicitat mai multe probe de natură tehnică, în condiţiile în care o parte din înregistrările video aflate la dosar nu au putut fi accesate.

Pe de altă parte, nicio persoană vătămată şi niciun martor nu au fost citaţi la DIICOT, cu excepţia unor oficiali. Aceștia au fost Carmen Dan, Speranţa Cliseru, Aurelian Bădulescu şi Alin Ionel Mastan.

Comentarii

loading...