sursa: Inquam Photos

sursa: Inquam Photos

Dan Barna neagă ancheta Rise Project și aruncă săgeți către Președintele Iohannis

În reacția după publicarea anchetei Rise Project despre afacerile pe care le-a derulat în trecut, liderul USR, Dan Barna a respins acuzațiile, criticând totodată Rise Project pentru modul în care a ales să prezinte situația.

Redacția Online 0 comentarii

„Am văzut că este un articol foarte lung. Sunt onorat că Rise şi-a alocat resurse în ultimele două luni pentru această documentare. Este cumva firesc într-o campanie electorală să existe genul ăsta de demersuri. Am văzut că au ales doar câteva dintre proiectele în care structurile de economie socială n-au rezistat după perioada de sustenabilitate. Perspectiva aparţine jurnaliştilor. Pot doar să spun că am fost transparent. În cele două luni de verificare minuţioasă am avut ocazia să stau o oră de vorbă cu cei de la Rise. Nu e prima dată când se vorbeşte de activitatea mea anterioară intrării în politică”, a spus Dan Barna.

Marţi, Rise Project a publicat un o anchetă de presă, despre Dan Barna și apropiați ai acestuia, din care reiese, că multe proiecte europene l-a care s-a angrenat au eşuat, iar liderul USR ar fi fost de fapt „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”. În replică, Barna spune că e ”ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată”.

Ancheta jurnaliștilor de la Rise Project, sub titlul Adevărul despre Dan Barna, vorbește despre:

Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro


Prezidențiabilul vrea să-i întoarcă pe români în țară, dar și-a consolidat cariera pe seama unora nevoiți să plece


Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală


Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE
La bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie


Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Potrivit Rise Project, proiectele Grupului de Consultanţă şi Dezvoltare – DCG a lui Dan Barna, s-au numit “Punţi Comunitare” , “SES-am Deschide-te” şi “Biblioteca Bunelor Practici”(antreprenorial).

Liderul USR a sugerat că articolul apărut pe Rise Project are legătură cu candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

 

Comentarii

loading...