14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDe la hostess și vânzătoare de papetărie, director ANRE

De la hostess și vânzătoare de papetărie, director ANRE

După cum este notat și pe profilul său de Linkedin, Claudia Marina Raduinea a lucrat, înainte de a fi angajată în cadrul ANRE, în compania Austral Trading, oficial pe postul de KA Executive, unde se ocupa de vânzarea de papetărie.

 

Cariera din Slatina 

Potrivit susrselor din cadrul ANRE, înainte de exeperiența de vânzător papetărie, Claudia Marina Raduinea a lucrat ca hostess, la un club din Slatina.

Potrivit acelorași surse, fosta hostess, în prezent director general adjunct în cadrul ANRE, este cunoscută ca o apropiată a lui Darius Vâlcov, printre altele, consilier al Vioricăi Dăncilă, în mandatul de premier al acesteia.

Între funcțiile de hostess și vânzător papetărie, Claudia Marina Raduinea a lucrat și ca agent imobiliar, în perioada studenției.

 

În octombrie 2018, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a scos la concurs un post de expert în achiziții publice. Singurul candidat înscris a fost Marina Răduinea.

 

Propria direcție în companie

Marina Răduinea a fost admisă la concursul organizat de ANRE, cu un punctaj final de 91,84.

La finalul anului 2020, președintele ANRE Dumitru Chiriță a emis Ordinul nr.19/14.12.2020 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea ANRE, înființând Direcția Generală Activități Suport.

Astfel, Marina Răduinea ajunge să ocupe funcția de director general adjunct al Direcției Generale Activități Suport, afaltă în directa subordine a președintelui ANRE.

Cotidianul național “România liberă” a solicitat ANRE să precizeze experiența profesională a Marinei Raduinea, care a stat la baza selectării acesteia pentru funcția ocupată în prezent și salariul aferent acestei poziții.

ANRE spune că salariile de la instituțai de stat sunt confidențiale.

“În urma cererii dumneavoastră nr. 29224 din data de 17.03.2021, adresată ANRE conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm că toate posturile în cadrul ANRE sunt ocupate cu respectarea prevederilor legale. De asemenea, salariile angajaților ANRE sunt confidențiale conform legislației în vigoare”, se precizează în răspunsul official al ANRE.

Potrivit informațiilor apărute în mass-media, dar și de la surse, Marina Raduinea încasează de la ANRE un salariu de 15.600 de euro pe lună (circa 10.000 de euro în mână).

Marina Răduinea a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității din București, în 2007, apoi s-a angajat consultant imobiliar.

În paralel cu imobiliarele, și-a continuat studiile la Academia de Studii Economice din București, acolo unde a făcut un masterat în Marketing și Comunicare în afaceri.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă