17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăDeputatul Cătălin Rădulescu este cercetat pentru că ar fi primit nelegal titlul...

Deputatul Cătălin Rădulescu este cercetat pentru că ar fi primit nelegal titlul de revoluționar

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul Cătălin Rădulescu pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată, anunță, miercuri, 16 decembrie, un comunicat al DNA.

Procurorii susțin că fostul deputat PSD a primit titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, deşi nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege.

În acelaşi dosar este urmărit penal Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (SSPR) şi preşedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant.

Mai sunt cercetate Corina Denisa Tănase şi Cristina Valentina Cechi, membre ale Comisiei, fiecare sub acuzația de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Cătălin Rădulescu a primit titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” în anul 2016.

Procurorii afirmă că i-a fost acordat titlul deși Rădulescu nu îndeplinea una dintre condiţiile prevăzute de lege – aceea de a fi desfăşurat activităţi revoluţionare într-o localitate în care, în urma acţiunilor şi confruntărilor cu forţele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12,10. Acela a fost momentul când cuplul Ceaușescu a fugit din sediul CC al PCR și, practic, din acel moment, Ceaușescu a pierdut puterea.

Cătălin Rădulescu este foarte cunoscut ca politician PSD dar a fost exclus din acest partid în luna octombrie 2020. Ulterior, el s-a înscris în Partidul Ecologist Român. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă