14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDetalii suspecte în incendiile de la Piatra Neamț și de la maternitatea...

Detalii suspecte în incendiile de la Piatra Neamț și de la maternitatea Giulești

Un specialist în sectoare calde, Nelu Rădoi, remarcă o serie de detalii suspecte ale incendiilor din doupă unități sanitare din România – maternitatea Giulești și spitalul de la Piatra Neamț.

Astfel, încăperea în care s-a produs fenomenul a fost modernizată recent – i s-au pus termopane care etanșează perfect.

La Giulești, pe o suprafață de circa 30 mp erau înghesuite circa 8 – 14 incubatoare alimentate local cu oxigen pentu bebeluși. Oxigenul neconsumat de bebeluș se acumula în cameră.

Toate materialele din incapere (si in mod special cele din mase plastice) s-au ,,imbibat,, cu oxigen.

La aparitia unei surse de foc (scurt circuit) incendiul instantaneu a durat cateva secunde iar temperatura locală a atins câteva sute de grade Celsius.

După stingerea incendiului instantaneu au rămas amorse sau mici focare care s-au dezvoltat si au degajat un al doilea incendiu și mult fum de plastic.

Bebelușii din incubatoare au fost protejati de sursa de oxigen exterioară care nu a întrerupt  oxigenul și ca urmare acestia nu au mai inhalat aerul fierbinte (aprins) din incapere. Acesta a  mentinut bebelusii in viata. Cei ce nu au fost in incubator au murit primii (cei trei) deoarece au tras in piept aerul ,,fierbinte” din incapere.

Tot oxigenul a reaprins unele materiale ce au ars mocnit și au degajat foarte mult fum.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...
Ultima oră
Pe aceeași temă