Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Un deținut a fost găsit mort în Penitenciarul de la Gherla

Agenții de pază de la Penitenciarul Gherla au constatat că "o persoană privată de libertate nu prezintă semne vitale".

Mihai Diac 0 comentarii

Agenții de pază de la Penitenciarul Gherla (județul Cluj) au constatat că "o persoană privată de libertate nu prezintă semne vitale" iar ulterior medicii au consemnat decesul acestui deținut.

Anunțul public în acest sens a fost făcut printr-un comunicat transmis de Penitenciarul Gherla.

"Vă informăm că, în data de 19.06.2021, în jurul orei 7,30, cu ocazia efectuării apelului de dimineaţă, personalul Penitenciarului Gherla a constatat că o persoană privată de libertate nu prezintă semne vitale. De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul persoanei a fost declarat la ora 08,40. Precizăm că persoana privată de libertate se afla în evidenţa cabinetului medical al unităţii cu o serie de afecţiuni pentru care i se administra tratament", precizează comunicatul provenit de la Penitenciarul Gherla.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat familiei persoanei decedate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, Poliţiei Municipiului Gherla şi Institutului de Medicină Legală din Cluj.

Comentarii

loading...