Foto: Laurențiu Mușoiu

Foto: Laurențiu Mușoiu

Dezorganizare la rapelul cadrelor didactice

Săptămâna aceasta, în interiorul complexului Romexpo, din Capitală, s-au format aglomerări de persoane în fața unicei intrări la vaccinare, cadrele didactice venite pentru rapel nemaifiind separate de restul cetățenilor.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

În luna martie, când a fost organizată campania prioritară de vaccinare a angajaților din învățământ, cadrele didactice au fost vaccinate în centre separate.

Chiar și atunci, după cum a demonstrat cotidianul național “România liberă”, s-au format “cozi” de persoane (mai ales în cazul angajaților din preuniversitar), din cauza organizării deficitare, neconcordanțelor dintre listele cu numele celor care au dorit să se imunizeze transmise de inspectoratele școlare și cele ale direcțiilor de sănătate publică.

Săptămâna aceasta nu s-au mai respectat programările, la fel sau poate chiar în mai multe cazuri ca în luna martie.

 

Păcăleala prin SMS

De exemplu, unui angajat din învățământ i-a amintit, în weekend-ul precedent că trebuie să se prezinte pentru rapelul vaccinului AstraZeneca în ziua de luni, la ora 8:00, la centrul de vaccinare nr. 3 din complexul Romexpo.

Centrul respectiv era însă închis.

 

Pe ușile de la intrarea în centrul de vaccinare nr. 3 din complexul Romexpo erau lipite două hârtii A4 pe care era notat că vaccinarea se realizează în centrul 4 -12.

 

La Ministerul Educației se știa

Imaginile surprinse de reporterii “România liberă” arată că în fața centrului marcat 4 -12 a fost adaugată o plăcuță informativă pe care este notat: “centrul de vaccinare 1 – 4 - 12”.

Cadrele didactice programate pentru rapel au ajuns să primească a doua doză de ser anti-COVID-19 chiar și după ce au așteptat mai bine de o oră la cozile formate în fața centrului.

Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabilul cu campania de vaccinare a cadrelor didactice, a declarat, pentru “România liberă”, că se știa că nu vor mai exista centre de vaccinare special amenajate pentru dascăli.

“Campania de vaccinare prioritară a angajaților din învățământ a fost organizată în urmă cu o lună, a durat două săptămâni și a expirat. Se știa că nu vor mai fi centre de vaccinare prioritare pentru angajații din învățământ”, ne-a declarat Sorin Ion.

Oficialul Ministerului Educației susține că aglomerația formată în complexul Romexpo este o excepție.

“Voi verifica situația. Cred că situația de la centrul din complexul Romexpo este, mai repede, o excepție, decât o regulă generală. Cele mai multe centre de vaccinare sunt acum goale. Sunt puține persoane care vin să se vaccineze”, ne-a mai spus Sorin Ion.

Am încercat să-l contactăm telefonic pe colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, pentru a ne explica de ce în complexul Romexpo a fost păstrat un singur centru de vaccinare anti-COVID-19.

Coordonatorul campaniei de vaccinare nu ne-a răspuns.

Până la încheierea ediției nu am primit niciun răspuns.

Surse din cadrul Ministerului Educației au declarat, pentru “România liberă”, că informațiile transmise de Valeriu Gheorghiță conducerii instituției indică faptul că administrarea rapelului pentru angajații din învățământ se desfășoară fără probleme.

Comentarii

loading...