Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Colonelul Gheorghe Cucoș

Colonelul Gheorghe Cucoș

DIICOT a clasat dosarul 10 august, în care erau acuzați șefi ai Jandarmeriei

DIICOT a anunţat, miercuri, că a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018 din fața sediului Guvernului, așa-numitul "Miting al diasporei".

Mihai Diac 0 comentarii

Procurorii DIICOT au decis să claseze dosarul privind incidentele produse la mitingul neautorizat din data de 10 august 2018, cunoscut sub numele de "Mitingul diasporei".

Procurorii au clasat atât acuzațiile la adresa unor importanți ofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat. La acel moment, cele mai multe dintre revendicările protestatarilor erau împotriva Guvernului Dăncilă și a PSD - în calitate de partid aflat la guvernare.

Prin clasarea dosarului 10 august, printre cei care au scăpat de acuzaţii se numără colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş - fost prim adjunct al șefului Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan - fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile - comandant al Jandarmeriei Române, precum și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii în cadrul MAI.

Cercetarea unora dintre faptele de care erau acuzați ofițerii MAI a fost declinată de DIICOT către Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

În privința sesizării privind o tentativă de lovitură de stat, pe care ar fi încercat-o protestatarii la data de 10 august, ea fusese depusă la DIICOT chiar de Jandarmeria Română.

Comentarii

loading...