15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDin Ministerul de Interne au plecat 30.000 de oameni, anunță ministrul Lucian...

Din Ministerul de Interne au plecat 30.000 de oameni, anunță ministrul Lucian Bode

În ultimii cinci ani, circa 30.000 de angajați au plecat din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat, marți seară, la postul de televiziune B1 Tv, ministrul de Interne, Lucian Bode.

“Este absolut obligatoriu să reconstruim încrederea în sistemele publice în România. Ecosistemul de ordine publică şi siguranţă publică pentru a avea credibilitate are nevoie de un management performant, are nevoie de resurse umane şi resurse financiare corect dimensionate”, a precizat ministrul Bode.

Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, a subliniat că nu a venit ca ministru la Interne ca să fie doar “spectator” la ce se întâmplă în MAI și a promis că vor începe concursuri pentru definitivarea pe funcții a angajaților.

“Eu sunt conştient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea e insuficientă, dacă este neperformantă şi dacă are probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat”, a recunoscut ministrul Lucian Bode.

El a mai precizat că, în termen de o săptămână, vor fi desemnați noii secretari de stat în MAI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă