15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDNA cere aprobarea urmăririi penale în cazul unui deputat, fost ministru al...

DNA cere aprobarea urmăririi penale în cazul unui deputat, fost ministru al Sănătății

Procurorii DNA cer Parlamentului să aprobe începerea urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

—————————————

UPDATE: Deputatul Nicolae Bănicioiu a anunțat că este de acord să i se ridice imunitatea parlamentară, pentru ca ancheta DNA să se poată derula și să lămurească acuzațiile care i se aduc.

—————————————-

“În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată”, a anunțat, marți, un comunicat de presă transmis de DNA.

Ancheta procurorilor DNA se referă la posibile fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitale publice situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Faptele cercetate de procurori s-ar fi comis în perioada decembrie 2012 – noiembrie 2015. În ultima parte a acestei perioade, Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătății.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă