15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDoi tineri care au atacat cu acid un bărbat din Iaşi, în...

Doi tineri care au atacat cu acid un bărbat din Iaşi, în continuare liberi

„Colegii mei investighează cazul şi au indicii referitoare la persoanele suspectate că ar fi comis fapta. Mai multe detalii nu pot oferi, deoarece ancheta este în desfăşurare”, a declarat duminică, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Anca Vîjiac.

Potrivit acesteia, deocamdată, în cauză sunt făcute cercetări pentru lovire sau alte violenţe, existând posibilitatea ca, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei, să fie schimbată încadrarea juridică în acest dosar.

Pe de altă parte, medicii susţin că victima a suferit arsuri chimice care i-au afectat parţial vederea.

„Pacientul este internat în Secţia de Oftalmologie a Spitalului «Sfântul Spiridon», din Iaşi, unde a primit tratament de specialitate şi este ţinut sub observaţie. Acesta are vederea parţial afectată. El vede acum în proporţie de 20-40%. Luăm în calcul ca acesta să fie trecut pe lista de aşteptare pentru transplant de cornee”, a afirmat duminică prof.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

Bărbatul de 61 de ani din localitatea ieşeană Vlădeni a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat cu o substanţă incoloră necunoscută ce pare a fi un acid, în momentul în care a deschis uşa locuinţei sale.

Cei doi tineri au bătut la uşa locuinţei bărbatului din localitatea Vlădeni, iar, în momentul în care acesta a deschis, i-au aruncat substanţa peste faţă. Martorii au afirmat că cei doi suspecţi au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă