28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Doisprezece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, condamnați

Procesul în urma căruia 22 de poliţişti au fost acuzaţi că luau mită de la şoferi a durat trei ani, iar decizia de joi a magistraţilor Tribunalului Brăila nu este definitivă, informează Mediafax.

Ceilalţi 12 poliţişti au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 şi 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu. Zece polițiști au fost achitați.

În luna mai 2015, Poliţia din Brăila a fost decimată în urma unei acţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie. Un număr de nouă şoferi şi 26 de poliţişti de la Poliţia Municipală Brăila – Biroul Rutier, de la Biroul de Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier au fost vizaţi de percheziţii.

Anchetatorii aveau indicii că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, poliţiştii nu au luat măsurile legale când au depistat persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

Ulterior, 22 de poliţişti au fost trimişi în judecată, iar pe perioada procesului ei au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie.

Ultima oră
Pe aceeași temă