Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doisprezece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, condamnați

Doisprezece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, condamnați

Doisprezece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a le trece cu vederea încălcări ale legislaţiei rutiere au fost condamnați, joi, de magistraţii Tribunalului Brăila.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Procesul în urma căruia 22 de poliţişti au fost acuzaţi că luau mită de la şoferi a durat trei ani, iar decizia de joi a magistraţilor Tribunalului Brăila nu este definitivă, informează Mediafax.

Ceilalţi 12 poliţişti au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 şi 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu. Zece polițiști au fost achitați.

În luna mai 2015, Poliţia din Brăila a fost decimată în urma unei acţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie. Un număr de nouă şoferi şi 26 de poliţişti de la Poliţia Municipală Brăila - Biroul Rutier, de la Biroul de Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier au fost vizaţi de percheziţii.

Anchetatorii aveau indicii că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, poliţiştii nu au luat măsurile legale când au depistat persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

Ulterior, 22 de poliţişti au fost trimişi în judecată, iar pe perioada procesului ei au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie.

Comentarii

loading...