10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDOSAR CLASAT. Moartea suspectă, a Starețului Arsenie Voaideș, de la Mănăstirea Buda.

DOSAR CLASAT. Moartea suspectă, a Starețului Arsenie Voaideș, de la Mănăstirea Buda.

Un stareț preot, Arsenie Voaideș din Mănăstirea Buda, comuna Berzunți, județul Bacău, a murit în condiții neelucidate, după cum arată, toate indiciile, dar și denunțul depus de Asociația Colegiul National Pedagogic și Teologic Sfântul Voievod Stefan cel Mare, reprezentată prin Președinte Botomei Vasile, doctor în drept.

Culmea justiției
 
Astfel, în stilul tot mai nou întâlnit, autoritățile dau clasare, fără să administreze, toate probele, unele chiar, dintre cele mai esențiale, cum ar fi : raportul medical și expertiza legiștilor.

  Ordonanța de clasare din data de 17 Octombrie 2019

Mai mult, în Ordonanța de clasare, din data de 17 Octombrie 2019, semnată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Ștefan Gheorghe Daniel, acesta, se acoperă cu decizii ICCJ din 2005, prin care, asociația, cea care a depus denunțul, nu ar mai fi îndreptățită nici să atace soluția.

Nedreptate până la capăt
 
Procurorul băcăuan, Ștefan Gheorghe Daniel, după ce audiază doar 3 martori, unul dintre ei, fiind, chiar bănuit, a avea implicații, în moartea Starețului – asistentul medical Sorin Roșca, se limitează la a mai audia doar doi martori,care, după cum se arată în ordonanță, sunt două Măicuțe ce descriu cu lux de amănunte,ciudățenia ,,îmbolnăvirii fulger, în 4 zile, de la un genunchi sănătos” , a Starețului Arsenie Voaideș. de la Mănăstirea Buda.

Și conchide, că nu este cazul, să mai continue cu cercetările. Deși, tot din Ordonanță, reiese, în mod clar, că nu a întreprins nici un act de cercetare cu privire la rezultatele legiștilor, mulțumindu-se doar, cu diagnosticul dat de ,,împricinați” – Spitalul Onești, cei, care l-au îngrijit pe pacient de ,,gripă acută”!

Extras din Ordonanța de clasare, a procurorului băcăuan, Ștefan Gheorghe Daniel, Parchetul Bacău

A fost asasinat, prin medicii din Spitalul Onești-Bacău, în urma unei operații, care nu era necesară?
 
Asociația Colegiul Național Pedagogic și Teologic Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, a cerut prelevarea probelor medico-legale din corpul preotului, dar, procurorii au motivat, că nu există interes legitim pentru descoperirea crimei.
În rândul oamenilor, care, l-au cunoscut pe părintele stareț Arsenie, din perioada cât a slujit la  Mănăstirea Buda, Județul Bacău, planează o mare suspiciune în legătură cu încetarea suspectă din viață a părintelui stareț.

,,Sunt, indicii temeinice, că, prin deshumare, se vor găsi în corp substanțe otrăvitoare, dar procurorii din Bacău, împiedică descoperirea faptelor ca să nu deranjeze oculta care a lucrat împotriva preotului.” Au transmis, Redacției RL, Asociația Colegiul Național Pedagogic și Teologic Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Pasaje din Denunț

…Mai înainte de a fi obligat să semneze demisia din funcția de Stareț, au fost făcute presiuni psihice din partea reprezentanților Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru a renunța în favoarea numirii unui alt călugăr în funcția de Stareț, pe nume Bogdan Ioan Carp, cu numele de călugăr Benedict;
Un om care a stat cu el în Salonul de la Spital, în ziua de joi, 15 februarie 2018, l-a auzit pe părintele Arsenie că prin constrângere a fost obligat să-și semneze demisia;
Părintele Arsenie, făcuse, parte cu ani în urmă în Consiliul de Caterisire din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
Cu puțin timp înainte de a deceda, mai exact cu o săptămână înainte, a fost chemat la Arhiepiscopie, să semneze un document de caterisire a unui preot, deși nu avea nici o atribuție în acest sens.
Se pare, că în cadrul acestei prezențe, a fost servit cu ceva care să îi declanșeze moartea.
Astfel, a plecat perfect sănătos la această convocare, iar înapoi a venit în stare gravă, ca și cum ar fi fost otrăvit…

Se arată în denunțul depus de Asociația reprezentată de profesor doctor avocat, Vasile Botomei.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă