9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDosar penal pentru vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş

Dosar penal pentru vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş

“La data de 05 februarie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 20.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o secţiune a monumentului Secuilor Martiri, situat pe strada Secuilor Martiri, din municipiul Târgu Mureş, a fost vopsită în culorile roşu, galben şi albastru. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale, sub supravegherea unităţii de parchet competente”, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş într-un comunicat de presă.

De asemenea, într-o postare pe site-ul propriu, UDMR a arătat că este regretabil că prin aceste manifestări se încearcă provocarea de conflicte între comunităţile române şi maghiare, la o lună şi jumătate după ce acestea şi-au unit forţele pentru viitorul municipiului Târgu Mureş.

UDMR a condamnat toate manifestările extremiste şi a cerut locuitorilor din Târgu Mureş ca, oricât de scandalos li s-ar părea gestul, să nu cedeze acestei provocării şi să nu se lase incitaţi.

Uniunea a precizat că a depus o plângere împotriva autorilor necunoscuţi, iar poliţiştii efectuează cercetări în acest sens.

Monumentul Secuilor Martiri sau Obeliscul Secuilor Martiri (în maghiară Székely vértanúk emlékműve) a fost dezvelit în anul 1875 pentru a aduce omagiu revoluționarilor complotului anti-habsburgic executați în 1854 (Mihály Gálffy, Károly Horváth, János Bágyi Török, Ferenc Bartalis, József Várady). Monumentul a devenit de-a lungul timpului unul din semnele distinctive ale orașului.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă