Colonelul Cucoș

Colonelul Cucoș

Dosarul 10 august mai întârzie o lună. Unul dintre ofițerii cercetați a sesizat CCR

Colonelul Sebastian Cucoş, unul dintre ofițerii cercetați în dosarul 10 august, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate legată de acest dosar.

Mihai Diac 0 comentarii

Colonelul de jandarmi Sebastian Cucoş, unul dintre ofițerii cercetați în dosarul evenimentelor de la 10 august 2018, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Articolului 90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală).

Curtea de Apel București a respins ca inadmisibilă această cerere de neconstituționalitate. Dar decizia de respingere a sesizării CCR, decizie emisă de Curtea de Apel, nu este definitivă, iar Sebastian Cucoş a făcut recurs, care urmează a fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

ICCJ a stabilit data de 17 septembrie pentru soluţionarea recursului formulat de Sebastian Cucoş. Abia după soluţionarea acestui recurs, dosarul 10 august va fi trimis la Tribunalul Bucureşti.

Cu alte cuvinte, cercetarea acestui dosar, care a fost redeschis din dispoziția șefei DIICOT, procuroarea Giorgiana Hosu, este întârziată cu o lună.

Comentarii

loading...