Dosarul Lucan. Emanuel Ungureanu: Emil Boc a fost operat de chirurg iar edilul l-a ajutat cu clinica

Dosarul Lucan. Emanuel Ungureanu: Emil Boc a fost operat de chirurg iar edilul l-a ajutat cu clinica

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost audiat miercuri 3 ianuarie, la DIICOT București, în dosarul medicului urolog Mihai Lucan. La ieșire, acesta a făcut o serie de acuzații foarte dure, la adresa a numeroase personalități.

Iulian Budușan 0 comentarii

„Fac un apel la procurorul general al României sa se uite foarte bine la ce spun azi: Romania este plina de Lucani. Fac un apel sa mobilizeze parchetele din țară. Am sute de exemple”, a afirmat Ungureanu.

UPDATE Primarul Emil Boc spune că n-a mâncat usturoi

Primarul Emil Boc s-a dezvinovățit în cazul Mihai Lucan. El recunoaște totuși că a avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. „Contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, care stabilea preţul şi suprafaţa de teren, a fost aprobat de către Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca eu să fiu primar. În timpul mandatului meu, Consiliul Local a detaliat, prin Hotărâri de Consiliu, precizările din contractul de concesiune stabilite înainte ca eu sa fiu primar. Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. În condiţiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca, am considerat firesc să am intervenţia medicală acasă şi nu în străinătate”, a declarat Boc pentru Mediafax.

Deputatul l-a acuzat pe profesorul Lucan că „lua mită si din aerul din Institut”, oferind exemplul unei femei în vârstă căreia i-a cerut să-și vândă vaca pentru a-i putea plăti mita.

Emanuel Ungureanu a mai susținut că Mihai Lucan a fost ajutat de primarul Emil Boc. „El nu putea sa facă Lukmed fara domnul Boc. Domnul Boc a fost operat de profesul Lucan si la clinica de stat, si la clinica privata. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Ma intreb ce anume l-a invatat domnul Lucan in calitate de consilier pe probleme de sanatate pe domnul Boc? Am facut solicitare sa fie anchetat domnul Boc, sa fie anchetat domnul Funar”, a mai afirmat Ungureanu.

Deputatul USR îl acuză și pe actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, că ar fi intervenit în favoarea lui Lucan în momentul unui control al DIICOT.

Comentarii

loading...