Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Dragnea cere să fie eliberat pe motiv că e deținut ilegal. Judecătorii îi vor răspunde mâine

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru vineri, emiterea unei decizii asupra cererii lui Liviu Dragnea de a fi eliberat din închisoare.

Mihai Diac 0 comentarii

"Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării", a argumentat Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, în fața judecătorilor.

Liviu Dragnea se află în detenție după ce ICCJ a emis o sentință definitivă prin care l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Faptele sunt menționate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Astfel, două membre ale organizației PSD Teleorman, de unde provine Liviu Dragnea, au fost plătite ca angajate ale DGASPC - filiala Teleorman.

Comentarii

loading...