Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Emanuel Ungureanu: la Institutul de Transplant Renal Cluj se făcea trafic de organe încă din 2001

Emanuel Ungureanu: la Institutul de Transplant Renal Cluj se făcea trafic de organe încă din 2001

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook mai multe documente medicale ”ignorate de procurori timp de 15 ani” și care pot proba faptul că la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca se făcea trafic de organe încă din 2001.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook mai multe documente medicale despre care susţine că pot proba traficul de organe pe care l-a sesizat în 2005 Iulian Iacob. Braşoveanul s-a autodenunţat atunci, anunţând că şi-a vândut un rinichi pentru suma de 7.500 de euro, operaţia fiind făcută de medicul Mihai Lucan. El a mai povestit şi că a primit doar 2.500 de euro şi i s-a spus că caute alţi donatori.

”Probe zdrobitoare ignorate de procurori timp de 15 ani. Astăzi, public probe covârşitoare care arată că Iulian Iacob a avut dreptate când a spus că în Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, medicul Mihai Lucan a traficat în anul 2001 rinichii celor doi români racolaţi de Iacob, Ivaşcu Petrică şi Herlea Costică (...) În documente apar în clar şi numele altor medici care au participat la recoltarea rinichilor traficaţi de Lucan. Sunt convins că medicii şi asistentele din Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca nu pot uita cu uşurinţă prezenţa în Secţia de Terapie Intensivă a gărzilor de corp înarmate ale străinilor transplantaţi de Lucan. Recoltarea rinichilor nu putea fi făcută doar de către Lucan. De ce l-au protejat pe Lucan şi grupul lui infracţional procurorii din Cluj când au avut atât de multe dovezi la dispoziţie? Cine sunt cei care făceau parte din Caracatiţa lui Lucan?”, scrie Emanuel Ungureanu pe Facebook.

El anunţă că va depune documentele respecive la DIICOT. ”Au trecut 17 ani şi restitui pentru istorie şi pentru actuala conducere DIICOT dovezile care arată nu numai că Lucan a produs mai multe mărturii mincinoase în faţa procurorilor ci şi faptul că pentru a masca traficul de organe a inventat afecţiuni ca: hidronefroză, pielonefrită, litiază renală în dreptul celor doi români care şi-au vândut rinichiul!!! Sub aceste diagnostice false Lucan a recoltat (nefrectomie) rinichii celor trei. Luni, voi solicita procurorului şef DIICOT, Horodniceanu redeschiderea acestui dosar care ascunde o uriaşă afacere de corupţie în care au fost implicaţi oameni din structuri cheie ale statului român din: DIICOT, SRI, SIE, M.A.E, Armată, Aeroportul Internaţional Cluj”, mai scrie Ungureanu pe rețeaua de socializare.

Pe 20 decembrie, procurorii DIICOT au făcut cinci percheziții la Cluj-Napoca, una fiind la clinica privată a medicului Mihai Lucan, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave. Potrivit procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, fiindu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Medicul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat sub control judiciar. El este cercetat pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Comentarii

loading...