13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEXCLUSIV. Prețurile biletelor la meciurile de pe Arena Națională explodează pe piața...

EXCLUSIV. Prețurile biletelor la meciurile de pe Arena Națională explodează pe piața neagră

Au mai rămas doar câteva zile până la debutul turneului final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020, competiție în cadrul căreia Stadionul Național “Lia Manoliu” (Arena Națională) din Capitală va găzdui patru partide, trei în fața grupelor și o optime de finală.

Pe site-urile de anunțuri gratuite au apărut deja bilete comercializate la prețuri mult mai mari decât cele stabilite initial de UEFA.

 

Preț de 12 ori mai mare

Pe olx.ro, unul dintre cele mai accesate site-uri de anunțuri, două bilete la peluză, pentru optimea de finală ce va avea loc pe Arena Națională sunt comercializate cu 3.447 lei (circa 700 de euro), adică aproximativ 1.750 de lei pe bucată.

Aceasta, în condițiile în care, inițial, UEFA comercializa un astfel de bilet cu 30 de euro (circa 145 de lei).

Samsarii din România au avut ocazia să speculeze decizia UEFA de a retrage o parte din bilete comercializate în urma unei tombole (fanii și-au primit banii înapoi), din cauza restricțiilor impuse de țările gazde ale meciurilor, în contextul pandemiei COVID-19.

Amenzile pentru comercializarea biletelor la competiții sportive pe piața neagră se sancționează, potrivit legislației în vigoare cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Având în vedere că prețurile de pe internet pentru bilete revândute depășesc și 3.000 de lei, samasarii au profitul garantat, chiar și în cazul în care sunt amendați.

 

Pe lângă numeroasele anunțuri de revindere a biletelor pentru EURO 2020 de pe site-urile de profil, au apărut și portaluri special concepute pentru vinderea locurilor în tribunele Artenei Naționale pe piața neagră.

 

Măsurile pregătite de MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că are cunoștință de apariția anunțurilor de revindere a biletelor pentru EURO și spune că instituția pe care o conduce are măsuri pentru combaterea fenomenului.

“La nivelul MAI, au fost dispuse măsurile necesare, din competență, pentru gestionarea corespunzătoare a unor asemenea intenții, în vederea aplicării măsurilor legale, după caz. Pe lângă sancțiunea contravențională, ce poate fi aplicată, conform Legii nr. 4/2008 (art. 25) privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, MAI are în vedere și efectuarea de solicitări, către UEFA, de anulare a valabilitții biletelor în cauză. Din acest moment și până la finalul ultimului meci, vor fi intensificate activitțile de prevenire și combatere a acestor fapte.

Suplimentar, facem următoarele mențiuni:

– Biletele pentru această competiție sunt nominale.

– Pentru meciurile din grupe s-au vândut toate biletele.

– Pentru meciul din sferturi s-au vândut toate biletele, puse în vânzare, până în momentul de față, existând posibilitatea suplimentării acestora, în funcție de evoluția situației medicale.

– O persoană poate achiziționa maxim 4 bilete, cu comunicarea datelor de identificare a fiecărui utilizator.

– Biletele se comercializează, atât în format electronic, cât și letric.

– Verificarea valabilității biletelor letrice/activarea celor electronice se va efectua în ziua meciului, înainte de intrarea în complexul sportiv.

În context, conform prevederilor Legii nr. 4/2008 (art. 25 – 28), cumpărarea în scop de revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiții și jocuri sportive, precum și vânzarea acestora la suprapreț constituie contravenție și se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către polițiști și jandarmi și polițiști locali.

Totodată, MAI adresează spectatorilor rugămintea de a respecta și măsurile de protecție sanitară cu privire la accesul în arena sportivă a persoanelor vaccinate/testate anticovid (72 de ore cu test PCR, 24 de ore cu test antigen)”, se arată într-un răspuns al ministrului de Interne, trimis cotidianului național “România liberă”.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă