25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Explozibilul folosit în crima de la Arad ar putea proveni din Iugoslavia

Explozibilul folosit în atacul de la Arad, unde a fost ucis un om de afaceri, ar putea proveni din spațiul fostei Iugoslavii, susține date difuzate în mass-media.

Explozibilul ar fi de uz militar, folosit probabil în războiul din fosta Iugoslavie. Deocamdată nu se știe cum a ajuns acest material militar pe teritoriul României.

Ministrul Apărării Naționale, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a declarat, pe de altă parte, într-o emisiune la postul Antena 3, că Armata Română n-a avut niciodată în dotare un asemenea tip de explozibil și că exclude posibilitatea ca respectivul explozibil, folosind la construirea bombei artizanale, să fi fost sustras dintr-un depozit al Armatei Române. De altfel, după atacul de la Arad, în interiorul MApN s-a făcut o investigație privind situația explozibilului din depozite, a precizat ministrul.

„Ceea ce vă pot confirma este faptul că zonele de conflict, unde nu mai există norme și partea aceasta de haos în toate domeniile, facilitează accesul la astfel de materiale și echipamente”, a explicat ministrul Ciucă.

Spațiul fostei Iugoslavii este una dintre aceste zone tensionate, iar județul Arad, unde s-a comis atacul cu bombă, este la frontiera cu Serbia – stat component al fostei Iugoslavii.

După cum se știe, ancheta asupra crimei de la Arad este coordonată de Parchetul General, iar în această anchetă sunt implicate mai multe instituții – Poliția Română, SRI și Ministerul Apărării Naționale.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă