15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul director al Hidro Prahova, condamnat într-un dosar al cumnatului lui Victor...

Fostul director al Hidro Prahova, condamnat într-un dosar al cumnatului lui Victor Ponta

În acest dosar mai sunt cercetați omul de afaceri Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA Ploieşti cu inculpatul Dumitru Pantea, condamnându-l la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 50.400 lei. Decizia nu este definitivă.

Procurorii anticorupţie au reţinut în acordul de recunoaştere a vinovăţiei că, în perioada 5 iulie 2011 – 1 septembrie 2012, Dumitru Pantea ar fi primit suma totală de 50.400 lei, disimulată sub forma unor drepturi salariale plătite de o societate controlată de Gheorghe Boeru, în schimbul sprijinului acordat firmei administrate de acesta din urmă, pentru câştigarea, la o licitaţie, a unui contract cu Hidro Prahova SA de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului, proiectare şi supervizare lucrări.

“Concret, ajutorul acordat de inculpatul Pantea Dumitru s-a materializat prin furnizarea de date şi informaţii de la comisia de evaluare a ofertelor şi furnizarea unor date tehnice necesare adaptării documentaţiei pentru câştigarea contractului de achiziţie publică, desemnarea unor persoane de încredere în comisia de evaluare a ofertelor şi punerea la dispoziţia firmei favorizate a răspunsurilor Hidro Prahova SA Ploieşti, la căile de atac formulate de către participanţii nemulţumiţi la licitaţie (informaţii ce au fost folosite ulterior de firma respectivă la Consiliul Naţional de Soluţionare al Contestaţiilor – CNSC şi la Curtea de Apel Ploieşti pentru a se menţine decizia de atribuire a contractului)”, se precizează într-un comunicat DNA.

Ulterior, arată anchetatorii, întrucât contractul iniţial nu prevedea ca Hidro Prahova SA să realizeze plăţi în avans către firma câştigătoare, Dumitru Pantea ar fi insistat pentru modificarea condiţiilor şi încheierea unui act adiţional în acest sens. Aceasta este a doua condamnare dată într-un dosar disjuns din speţa “Herţanu”, după ce în luna ianuarie fostul manager al Unităţii de Implementare a Proiectului “Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” din cadrul SC Hidro Prahova Ionuţ Ionescu a fost condamnat la doi şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Cele mai citite

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă