16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Fostul procuror Negulescu a fost trimis în judecată pentru represiune nedreaptă

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost trimis în judecată de procurorii de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), denumită și Secția Specială.

Rechizitoriul procurorilor de la SIIJ îl acuză pe Negulescu de mai multe fapte penale: cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, instigare la represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Mircea Negulescu este acuzat că a „fabricat” probe şi a obligat mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze pe care le-a instrumentat în perioada în care era procuror la DNA Ploieşti. Una dintre aceste cauze era dosarul „Tony Blair”, în care erau implicați Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

În acest dosar, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului ICCJ a dispus, la data de 22 decembrie 2020, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă