10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliție, a demisionat după scandalul de...

FOTO Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliție, a demisionat după scandalul de hărțuire sexuală

Rectorul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a anunțat, vineri, că demisionează după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de o studentă la Drept în anul III, iar Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că face verificări.

Daniel Torje a anunţat că renunţă la funcţie şi se pune la dispoziţia organelor abilitate, precizând că acuzaţiile de hărţuire sexuală nu sunt adevărate.

“Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele ”onoare” şi ”demnitate” voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie. În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu”, a precizat, rectorul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, pentru mediafax.ro.

”Nu vreau să fac parte din acest război național”

 “Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii şi mizerii incalificabile. Este un subiect inventat. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal, care urmăreşte în fapt plecarea mea din funcţia de rector. Din poziţia în care sunt, de angajat al M.A.I., nu-mi este îngăduit să ies în spaţiul public pentru a prezenta toate dovezile prin care eu am fost împiedicat să-mi exercit funcţia de rector şi presiunile la care am fost supus pentru a renunţa la această funcţie. Nu vreau să fac parte din acest „război naţional”. Sunt un simplu funcţionar al statului care, prin conştiinciozitate şi rigurozitate încerc să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Iubesc instituţia pe care am slujit-o peste 25 de ani. Nu pot accepta ca numele ei să fie târât în tot felul de scandaluri publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu realitatea”, a mai spus Torje.

Comisar-şef de poliţie Daniel Costel Torje  a a ocupat această funcție din 10 martie 2016.

În CV-ul postat pe site-ul Academiei de Poliție, Daniel Costel Torje menționează la “competențe”, pe lângă cele privind activitățile didactice de predare și elaborarea de cursuri, studii și articole, și pe cea de “actor amator cu roluri episodice in urmatoarele seriale TV: “La Bloc”, “La Servici” – PRO TV, “Nimeni nu-i perfect” – PRIMA TV, “Fete de maritat”, “Cel mai show” – NATIONAL TV; distribuit in piesa de teatru “Stapanul ciolanului”, pusa in scena de Compania Teatrala “VOUA”, spectacolele “Garduri si borduri”, “Niste romani” si “Scoala de agenti”; apariții TV la emisiunea Eurovision-Revelion 2011- TVR 1, in ciclul de emisiuni “Ne vedem la TVR”.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă